Naslovi

Veličanstveni Konjic opjevao je Ferid Avdić u svom novom singlu

Ferid Avdić

Mnogi će za Konjic reći da je mali grad, ali koliko god on površinom bio mali, njegova čar je nenadmašna. Da je privlačnost ovog grada magična uvidjet ćete već nakon prvog slušanja novog singla Ferida Avića. Teško ćete naći ljude koji s tolikom ljubavlju govore o svom gradu i unatoč svemu mu ostaju odani u kojem god kutku planete se nalazili.

Prema dragom Konjicu imao sam moralnu obavezu da napravim pjesmu koja će ga opisati na najljepši moguči način – rekao nam je Samir Zavlan. Konjic

Za Konjc kažu da je dodir Bosne sa Hercegovinom. On je ono famozno „ i „. Kako god, vrijedi mu se pokloniti, što zbog njegove historije, Titovog respecta i Bunkera, tako i zbog plahovite Neretve koja pred njim uspori i ne bude više onako ljuta kao prije njega. Najveću ljepotu daje mu Stara ćuprija, napravljena netom poslije mostarskog Starog mosta.

Odabrao sam stil sevdalinke, one iz vremena Zuke Džumhura, sa zvukom harmonike kao u Dragana Stojkovića. Nadam se da sam bio na visini ovog moralnog i odgovornog zadatka – zaključio je Zavlan.  

Sve ljepote Konjica spakuješ u jednu sevdalinku, tako lijepu i pitku da je možeš na svakom koraku zapjevati. Ili se to bar tako čini, jer je pjeva vrhunski vokal Ferida Avdića. Miluje je glasom tako da svi pomislimo da možemo i mi.

Pjesma je dio projekta „BiH gradovi pjesmom opjevani“. Idejni tvorac Samir Zavlan zaslužan je za tekst, muziku i aranžman. Sve je ovo još jednom upakovano u studiju „SAZ – Samir Zavlan“.

Ovu prelijepu sevdalinku, bez roka trajanja, poslušajte u nastavku!