Naslovi

Jasmin Burek predstavio novi ljubavni hit „Ljubim najljepšu“

Jasmin Burek novim muzičkim istupom ponovo stiže u žižu interesovanja. U sklopu projekta „Zajedno“ predstavlja novi singl „Ljubim najljepšu“.

Projekat zajedno smo pokrenuli kako bi formirali jedan zatvoreni krug. Cilj nam je da podržimo autore, izvođače i izdavače da nastave da razvijaju našu bh. muzičku scenu. Pjesma „Ljubim najljepšu“ prva je od mnogih koja izlazi. Nadamo se da će publika prepoznati kvalitet i uloženi trud – izjavio je izvršni producent Arel Češljar.

Stihove za Jasmina Bureka pisao je poznati autor Zaim Poturić. Njegov raskošni pjesnički izraz, raznolikost tema o kojima piše i slikovit način lirskog izražavanja svrstao ga je među sami vrh.

Burekov novi singl prepun je pjesničkih figura koje oslikavaju jednu iskrenu ljubavnu priču. Ova jasna, moćna i zvučna pjesma postat će njegov zaštitni znak i lična karta. Da bi ljubav rasla ona se moja njegovati i čuvati. Treba da uložimo svoj trud i čuvamo je od svih.

… nije tajna ljubav traje, ako se za nju i život daje – su stihovi koji završavaju pjesmu. Možemo ih tumačiti na više načina, ali jedno je sigurno. Kada imamo nekoga ko nas voli i koga volimo, možemo sve.

Na realizaciji same pjesme je učestvovala velika ekipa ljudi koji su zaslužni za ovakav jedan hit. Neprevaziđeni Zaim Poturić, pored toga što je pisao tekst, zaslužan je i za muziku.  „Ljubim najljepšu“ upakovali su Arel Češljar i Meho Radoović svojim aranžmanom u muzičkom studiju Hayat produkcije. Gitare je odsvirao Mustafa Behmen, klarinet Meho Radoović, a klavijature i programiranje Meho i Arel zajedno. Back vokale otpjevala je Mensura Bjraktarević. Kao i uvijek, novi singl Jasmina Bureka izlazi pod okriljem njegove dugogodišnje izdavačke kuće Hayat Production.

Poslušajte singl koji je pripremio Jasmin Burek premijerno u nastavku!

Komentariši