Naslovi

Ammara Mistrić dio projekta „Post War Album“

Ammara Mistrić

Naša bosanskohercegovačka kantautorica i mlada umjetnica, Ammara Mistrić bila je dio svjetskog projekta. Španski umjetnik Gervasio Sanchez pokrenuo je projekat „Post War Album“. Riječ je o posljeratnim umjetnicima, albumima, numerama i životnim temama.

Ovaj film pripremljen je za razne filmske festivale širom Evrope. Projekat „Post War Album” govori o posljeratnoj situaciji u našoj državi. Autor ovog projekta dotakao se i Ammarine životne priče. Podsjećamo da je njen brat ubijen 13. augusta 2009. godine u jednom sarajevskom kafiću u kojem je radio. Dva mladića pucali su u konobara i nanijeli mu teške povrede usljed kojih je dva sata kasnije preminuo u Kliničkom centru Sarajevo. Ovaj tragični događaj pokrenuo je lavinu emocijau kantautorici Ammari Mistrić. Sve te svoje emocije, nakon nekoliko godina od tragičnog događaja, pretočila je u autorski rad.

Hvala nebeskom čovjeku Gervasiu u ljudskom obliku i ekipi Luki Media što su zabilježili za mene najvaćniju i najbolniju priču mog života  – na svom Facebook profilu napisala je Ammara Mistrić. Film ste premijerno mogli pogledati sinoć na Al Jazeeri i BHTu.

Prilog možete pogledati ovdje.

Komentariši