Naslovi

Frtutma KIDS poklanja pjesmu gradu: Premijerno „Sarajevo grad“

Nedavno su se javnosti predstavili mališani sa svojim projektom „Sara iz Mostara“. Riječ je o dvoje mališana, umjetnika i izvođača. Oni su brat i sestra, sedmogodišnji Edi i četverogodišnja Una Čengić. Svoj muzički projekat pokrenuli su kao nedostatak muzike za djecu na prostoru naše Bosne i Hercegovine i nazvali ga Frtutma KIDS.

Frtutma KIDS vrijedno su radili na svojoj drugoj pjesmi „Sarajevo grad“. Ona je poklon njihovom rodnom gradu Sarajevu. U onoj numeri po prvi put se pojavljuje i drugi član Frtutma KIDSa. Riječ je o Edijevoj maloj sestri Uni.

S obzirom da je Sarajevo njihov rodni grad, bio je to dodatni motiv i čast Furtutmovcima da svoj posao odrade najbolje što je moguće. Pjesma je snimana u muzičkom studiju Hayat Produkcije, a za aranžman su zaslužni Arel Češljar i Meho Radoović. Njih dvojica su odradili vrhunski posao i dali veliki doprinos novom projektu. Za tekst i muziku i ovaj put je bio zaslužan sarajevski kantautor Edib Čengić.

Za novu numeru, ekipa je upriličila i adekvatan spot. Našli su se u društvu simpatičnog malenog harmonikaša Alija. Čitavo snimanje video materijala odvijalo se pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića. On je „Sarajevo grad“ upakovao u jednu pravu „sarajevsku priču“.

Dok su Frtutmovci radosno uživali snimajući svoj drugi video spot, ostali dio ekipe sa snjimanja je plesao uz vesele ritmove pjesme „Sarajevo grad“. Vjerujemo da ćete i svi vi zaplesati koji je budete poslušali.

Komentariši