Naslovi

Na današnji dan rođena je velika zvijezda: Armin Muzaferija napunio 32 godine

Armin Muzaferija rođen je na današnji dan 1988. godine u Visokom. Armin potiče iz muzičke porodice, te kao takav krenuo je logičnim životnim putem. Osim što pjeva, on svira i klavijature, a prvi put se pojavljuje i predstavlja publici 1994. godine u rodnom gradu pjevajući himnu „Ja sin sam tvoj“.

2000. godine učestvuje na Festivalu u Zenici i osvaja nagradu najperspektivnijeg mladog interpretatora. Godinu dana kasnije, na istom festivalu osvojio je i pobjedu, ali i brojne simpatije publike. Kao mladi muzičar bio je vokal na turneji grupe Hari Mata Hari i ubrzo je započeo svoju saradnju s Harijem Varešanovićem koji mu je uradio pjesmu „Još te volim“.

Armin je bio jedan od učesnika turneje posvećene Indexima i pjevao je s velikim zvijezdama kao što su: Hari, Željko Bebek, Tifa, Aki Rahimovski i mnogi drugi.

2008. godine je na Hrvatskom radijskom festivalu izveo numeru „Gdje mi ljubav spava“ koja mu je donijela dvije nagrade. Konačno, godinu dana poslije snima svoj prvi album čiji je naziv „Još te volim“. Armin je pjevač koji, uprkos neospornom talentu, mnogo radi na sebi pa je duže vrijeme usavršavao i školovao glas kod profesorice solo pjevanja Gordane Topić.

2015. godine za Hayat Produkciju izdao je album „Na srcu potpisan“ koji je osvojio ogromnu popularnost i dugo se zadržao na top listama. Ove godine Armin Muzaferija predstavit će se na „Turkoviziji“ pjesmom „Džehva“.

Komentariši