Naslovi

Vraćamo se petnaest godina unazad: Al'Dino i numera „Kopriva“

Glorifikacija ljubavi obično se dešava u pjesmama. Autori pristupaju ljubavnim numerama sa standardne tačke gledišta, gledajući na ljubav kao motiv idealne drage osobe. Rijetki su oni koji izađu iz okvira standardnog, i uspiju da naprave hit koji će se slušati godinama.

Od takvog pristupa odmakao se Aldin Kurić Al'Dino u svojoj, sada već svima poznatoj pjesmi „Kopriva“. Pjesma se našla na njegovom istoimenom albumu još 2005. godine i jedna je od onih koja mu je obilježila karijeru. Al'Dino je autor i stihova i melodije, a ta tamna strana ljubavi na maestralan način je prikazana u ovoj numeri.

Osjećaj melanholije izbija u prvi plan i osjeti se u svakom stihu. Da ga ljubav i emocija nadahnuju Al'Dino potvrđuje: Ljubav je neiscrpna tema svih umjetnika i ljudi uopšte od postanka svijeta. Nikada se neće završiti ta priča o ljubavi. Uvijek će biti inspiracije ako se pjeva o ljubavi ili recimo o ljudskoj gluposti. To su beskrajna prostranstva. Ja ipak pišem o ljubavi i volim praviti pjesme prožete dubokim emocijama.

Rijetka je pojava u muzičkom stvaralaštvu balada bez patnje i bola, a opet puna emocija. Iako postoji i sluša se već 15 godina, pjesma je idalje u fokusu onih vrsnih uživalaca dobre melodije. Imate priliku da je još jednom poslušate u nastavku.

Komentariši