Naslovi

Emelin: Ja sebe vidim u ovom svijetu i poslu sve dok sam zdrav!

Emelin Fetić na snimanju emisije koju će gledaoci imati priliku pogledati na Hayat TV-u govorio nam je o svojim planovima i novim pjesmama. Priznao nam je kako mu je teško pala razdvojenost od publike i da željno iščekuje svoj povratak njima.

Već je pola godine iza nas. Reci nam šta se to dešavalo u tvom životu u 2020. godini?

Radio sam na coveru. Riječ je o obradi pjesme, s aranžmanom, koja je potkrijepljena i videom. Video se emitovao na Hayat Folk kanalu. To je bio moj poklon za 8. mart damama. Nakon toga je nastala i ova vandredna situacije, tako da nam je preostala samo digitalna promocija. Planovi o predstavljanju covera publici u emisiji su pomjereni. Ali tako je kako je – svi smo morali da se prilagodimo situaciji.

Dosta nastupaš u dijaspori i dosta imaš publike koja te prati izvan granica Bosne i Hercegovine. Jesi li komunikaciju s njima i s publikom generalno održavaa putem live prijenosa na društvenim mrežama i slično?

Sa svojim bližim drugarima i porodicom bio sam svakodnevno u kontaktu. Međutim, neka malo šira publika koja se nalazi na mojim nastupima u Evropi ipak je ostala uskraćena za taj neki kontakt. Smatram da je drugačije i ljepše uživo prenositi emociju publici.

To znači da te tvoja publika željno iščekuje?

Nadam se! Ja sam njih mnogo poželio.

Počeo si intenzivnije sarađivati s Hayatom. Može li publika očekivati novu pjesmu?

Želim prvo da se zahvalim za saradnju s Hayatom. Dugo me nije bilo uopće u Bosni i Hercegovini. Nekako, životni putevi su me vodili u druge države i gradio sam karijeru izvan naših granica. Posljednjih šest-sedam godina nisam bio prisutan skoro nikako u bosanskim medijima. Mogu sada reći da mi je ovaj dogovor s Hayat Produkcijom omogućio povratak u svoju zemlju na velika vrata! Saglasit ćemo se svi da je Hayat jedan od najznačajnijih medija za nas pjevače i muzičare i s te strane sam izuzetno zadovoljan.

Je li realno reći da će nova pjesma izaći najesen?

Što se tiće nove pjesme, mogu otkriti da imam snimljene dvije pjesme i dva spota. U planu mi je da jednu od te dvije pjesme objavim najesen. Realno je za očekivati jer je spremno sve osim dijela marketinga, što ćemo još vidjeti. Ono što sam pripremio jesu vrlo kvalitetni saradnici i zvučna imena, a spotovi su također rađeni s kvalitetnim i iskusnim timovima. Očekujem da će publika biti zadovoljna.

Hoće li nova pjesma biti solo ili duet?

Nema dueta i u skorije vrijeme neće ga ni biti. Izvjesno vrijeme sam želio imati duet s nekim od pjevača, ali smo sada to stavili na čekanje.

Ko se izdvaja kao broj 1 s kim bi imao duet?

Pa nisam siguran. Ima dosta kolegica i kolega s kojima bih radio. Ako bi bio duet, ravnali bi se prema pjesmi, a ne prema mojim željama. O toj temi još nisam razmišljao. Prvo želim plasirati ove dvije pjesme koje su spremne. Postoji tu još jedna treća pjesma koja je na razmatranju. Moj tim i ja to preslušavamo i odlučit ćemo hoćemo li je plasirati ili ne. Što se tiče te strane, vrijedni smo, radimo!

Bio je period kada nisi mogao viđati svoju publiku i imati nastupe. Jesi li ijednog trenutka razmišljao o drugoj profesiji?

Ni u jednom momentu nisam o tome razmišljao. Ja sebe vidim u ovom svjetu i poslu sve dok sam zdrav!

Komentariši