Naslovi

Lille snimila karantin video za novu pjesmu kako bi podstakla sve na rad i kreativnost u izolaciji

Spot je sniman u stanu, u uslovima izolacije, Lidija ga je sama montirala jer je htjela pokazati da se može raditi i iz uslova izolacije. #ostanitekući.

Pjesmu su napravili Fayo i Branimir Mihaljević, a pjesma je već dostupna i na Deezeru.

Lidija o pjesmi i spotu kaže:

“Kako bi vas sve potakla da nađete zabavu doma, budete kreativni i da nešto stvaramo u svojoj sferi i profesiji i u ovim vanrednim uvjetima snimila sam spot u izolaciji, vjerojatno prvi spot u karanteni u regiji.

Imam snimljena dva spota za pjesme “Satra” i “Trezori” koje sam mogla izbaciti  i koje ćete vidjeti uskoro, ali sam u stanu snimila Karantena spot za pjesmu “Bjezimo iz grada” sa albuma “Revolucija” koji će nadam se izaći u neko bolje vrijeme u 2020., sve u želji da vam skratim sate u izolaciji, da vas podsjetim da život nije stao, da moramo svi biti pozitivni i brinuti jedni za druge, ali ostati i živi i kreativni, ne smijemo pasti.

Nadam se da će vam ova pjesma bar malo pomoći u danima u vašim domovima. Tekst govori o  nacinu života kakav smo svi do nedavno živjeli i neka vas podsjeti da cemo ponovo živjeti na isti način kako smo svi voljeli i htjeli. Iz perspektive karantene  ova pjesma zvuči prilično irealno, a nastala je par mjeseci prije ove svjetske krize i bila je ralni osvrt na svijet i ljubav.

Čuvajte se i radujem se koncertima i susretima sa publikom kad sve ovo prođe.” – poručila je Lidija Bačić Lille.

Komentariši