Naslovi

Maid Mirojević predstavio pjesmu „Profiter“ sa novog albuma „Kavaljer“

Maid Mirojević je akademski muzičar koji je svoj fokus u karijeri stavio na instrument kontrabas, ali je poznat po tome što se u slobodno vrijeme bavi sviranjem gitare i komponovanjem muzike. Maid je do sada objavio tri albuma. Prva dva albuma su posvećena vještini komponovanja i pretvaranju u pjesmu poezije najpoznatijih bosanskohercegovačkih i evropskih pjesnika kao što su Musa Ćazim Ćatić, Tin Ujević, Aleksa Šantić, Izet (Kiko) Sarajlić, Garcia Lorca, Rainer Maria Rilke, Sergej Jesenjin i mnogi drugih. Treći album Maida Mirojevića koji nosi naziv „Tragovi“ je karakterističan po tome što su se na njemu našle autorske pjesme, što je slučaj i sa njegovim posljednjim albumom.

Njegov posljednji album nosi naziv „Kavaljer“ i izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production, a prva pjesma i videospot koji je Maid Mirojević odlučio objaviti je „Profiter“. Pjesma „Profiter“ je njegov drugi duetski singl koji je otpjevao sa svojim dugogodišnjim prijateljem Slobom Kovačevićem, bivšim članom grupe Pro arte i liderom i osnivačem splitskog sastava More.

Tekst i muziku za pjesmu je radio Maid Mirojević, a pjesma je komponovana u blues maniru. Aranžman i produkciju za pjesmu je uradio Adnan Dado Mušanović.

Pogledajte videospot za pjesmu “Profiter”!

Komentariši