Naslovi

„Slušaj pjesmu“ kaže Dino Džihić svojim novim singlom

Kantautor Dino Džihić u novu godinu ulazi sa singlom „Slušaj pjesmu“ za koji sam potpisuje muziku, tekst i aranžman. Pjesma je nastala u vrijeme prvog vala pandemije Covid-19 u Dininom kućnom studiju kao rezulzat potrebe za kreativnim procesom i veze s publikom.

Pjesma je namijenjena svim ljudima koji su se zatekli razdvojeni jedni od drugih u 2020. godini i onima koji čeznu za ljubavi, ali i za vibe-om osamdesetih.

Dino je prepoznatljiv po takozvanom „one man show“ stilu koji obuhvata pjevanje i sviranje na više različitih instrumenata, te, kombinirajući ritam sekvence svirane na touchpad-u u realnom vremenu, stvaraju osjećaj da svira čitav bend. Kao rezultat toga, većinski dio na singlu „Slušaj pjesmu“ radio je upravo on sam.

Najviše sam sarađivao sam sa sobom, ali bih pomenuo svakako ekipu s Hayata, Arela Češljara, zatim Eldara Muhića koji je zadužen bio za video produkciju. Kao druga i pomoć u realizaciji i privođenju projekta kraju dodao bih Kenana Ferhatovića i za kraj vrlog prijatelja i svjetskog producenta iz Los Angelesa mr. Carmen Rico – za hayatproduction.ba rekao je Dino.

Carmen Rico je svjetski producent koji je radio pjesme Sealu, Coldplay-u i mnogim drugim svjetski poznatim imenima, a na Dininoj pjesmi uradio je „final touch“, mastering iste.

Za singl „Slušaj pjesmu“ Dino je uradio i spot koji prati radnju teksta i stanja koje se dešava tokom pandemije.

Spot prati dvoje ljudi koji su sami na različitim krajevima svijeta. Oni pokušavaju svakodnevnim rutinama i stvarima koje ih ispunjavaju da pobjegnu od stvarnosti i pronađu način da budu zajedno, dok čeznu za ponovnim susretnom – zaključuje Dino.

Ovu dugo očekivanu numeru možete premijerno poslušati na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Komentariši