Naslovi

Premijerno: Mejdi Sulejmani i kompozicija „Nebo iznad Sedone“

Mejdi Sulejmani predstavlja numeru koju je publika vjerno očekivala. „Nebo iznad Sedone“ uveliko se razlikuje od njegove prethodne kompozicije „Nemir“.

Kažu da je čovjekovo najveće bogatstvo sve ono što stekne putujući svijetom i upoznavajući nove ljude i kulture. Upravo jedna takva uspomena iz Amerike iznjedrila je ljubav prema jednom mjestu.

Aktivno putujem i nastupam po Evropi i svijetu kao član benda Armina Muzaferije. Put nas je jedne prilike odveo i u Ameriku. Na toj turneji imali smo vremena i da istražimo fascinantne Sjedinjene Američke Države. Tako smo, tokom našeg boravka u Arizoni svratili i u Sedonu – priču je započeo Mejdi Sulejmani.

Sedona je poznata po „Western“ filmovima koji su tu snimani.

Sedona me naprosto fascinirala svojom tišinom, mistikom i prostranstvima koja ostavljaju bez daha. Nastojao sam da što više sačuvam kao uspomenu miris, žubor i kolorit tog mjesta. Iz Sedone sam otišao pun utisaka, te sam odlučio da, u čast tih nepreglednih predjela, snimim kompoziciju koja će da odiše mistikom prerije – rekao je Sulejmani.

Slušajući kompoziciju stvaraju se slike u tom procesu pa ćete tako vidjeti preriju okupanu zalaskom sunca, čuti žubor rijeke i vidjeti kauboje koji u toj rijeci umivaju svoje umorno lice i spremaju se za dalja lutanja. Spot je sniman u Studio 100% Media, a za editovanje i postprodukciju zaslužan je Omar Tursić.

Nisam htio komplikovan spot, jer bih želio da video ne odvlači pažnju od muzike, te da slušaoc bude svjestan svakog tona i tako stvori, pred očima, sliku koju želim da oslikam tonovima. Moram priznati da to i nije bio baš lak zadatak ­– za hayatproduction.ba rekao je ovaj mladi umjetnik koji se po mnogo čemu izdvaja od konkurencije.

Na kompoziciji „Nebo iznad Sedone“ Mejdi je radio sa svojim prijateljima i kolegama. Haris Kartal je vrhunski pijanista koji je odsvirao klavir, te uveliko učestvovao u aranžmanu same kompozicije. Kartal je svakim svojim tonom doprinio kompletnoj slici koju vam Mejdi predstavlja. Mix i mastering je i ovog puta radio Mirza Balić (Galaxy Production).

Nisam htio da mijenjam tim koji je sačinjen od mojih prijatelja i profesionalaca koji tačno znaju kakav zvuk meni treba i šta želim od finalnog proizvoda. Haris i Mirza bili su tu tokom čitavog procesa, od prvog demo snimka, pa do kraja projekta. U moru svirača, ja ipak biram muzičare – rekao je Mejdi o svojim kolegama.

Na pitanje hoćemo li ubrzo slušati novu instrumentalu Mejdi je rekao: Budući da sam ja čovjek koji ne odmara, već privodim kraju još dvije kompozicije, koje će biti suprotnost ovoj koju vam trenutno predstavljam. Želim da po završetku albuma, ako Bog da, to bude jedna paleta boja u kojoj će svako naći svoju omiljenu.

Kompoziciju „Nebo iznad Sedone“ premijerno poslušajte na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije, kao i na TV Kanalu Hayat MUSIC.

Komentariši