Naslovi

Memnun Muzaferija prvom pjesmom spojio Sarajevo, Zagreb i Beograd

Visočanina Memnuna Muzaferija pamtimo kao pobjednika devete sezone popularnog muzičkog showa “Zvijezda možeš biti ti”. Ovaj odlični pjevač sve vrijeme ovog muzičkog takmičenja bio je jedan od glavnih favorita i na kraju mu je zasluženo pripalo i prvo mjesto. Memnun Muzaferija je sada objavio svoju prvu pjesmu pod nazivom „Sarajevo, Zagreb, Beograd“.

Pjesma „Sarajevo, Zagreb, Beograd“ je projekat koji je duže vrijeme “čekao u ladici” i veliko mi je zadovoljstvo što  će konačno ugledati svjetlo dana pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production. – izjavio je Memnun Muzaferija.

Tekst, muziku i aranžman za pjesmu „Sarajevo, Zagreb, Beograd“ je radio Gordan Dizdarević, a za vizaulni identitet pjesme je zaslužan Babuka Photo & Video.

Želio bih publici skrenuti pažnju na kofer koji se nalazi u videospotu. Oni koji su pratili moj put kroz muzičko takmičenje znaju da je kofer ostao mnogo zapažen u jednom od mojih nastupa na showu ZMBT 9. Zbog toga sam odlučio da nastavi svoj put sa mnom kroz karijeru. Ipak je to kofer u kojem nosim nebrojeno mnogo uspomena iz showa i radujem se novima koje ću staviti u ovaj kofer. – dodao je Memnun Muzaferija.

Iako se radi o prvom značajnijem projektu Memnuna Muzaferija, on je veoma ozbiljno shvatio svoj prvi zadatak te je uradio pjesmu sa snažnom porukom.

U pjesmu su povezani Sarajevo, Zagreb i Beograd što je svojevrsna simbolika da moramo biti jedno kad su u pitanju sreća, tuga, bol i jad. U svemu aktuelnom danas, lijepom i onom manje lijepom, samo nam jedinstvo, međusobno poštovanje i sloga može donijeti napredak u svakom smjeru. – izjavio je Memnun Muzaferija.

Poslušajte pjesmu Sarajevo, Zagreb, Beograd!

Komentariši