Naslovi

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio svoj drugi po redu studijski album “Bez oblika”

Album “Bez oblika” se pretežno bavi tematikom koja je životno aktuelna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje „robuju“ usljed društvenih kretanja prouzročenih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrijednosti, i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gdje na kraju i sama umjetnost opstaje samo kao roba.

Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu, te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplikovana i u sistemu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak utjecaj na emotivno stanje današnjeg mladog čovjeka.

Fotografije: Zlata Hodžić 

Frontmen benda Vanja Solaković kaže da je album “Bez oblika” prvenstveno za one što “vide, čuju i misle”! To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je po njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu ka pozitivnijem, te smatra da se treba što više i naročito kroz umjetničko djelovanje, održavati progresivnost koju pruža omladina. 

Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i mnogobrojne promotivne koncerte širom regiona.

Mix i mastering albuma je radio Haris Saračević, a audio inžinjer je bio Kemal Sulejmanović.    

Album “Bez oblika” je dostupan na svim online servisima, te u fizičkom izdanju koje možete nabaviti direktnom narudžbom preko Facebook stranice benda.

Album možete poslušati na You Tube kanalu benda Činčila.

Komentariši