Naslovi

Sarajevo će u subotu biti regionalni centar hip hopa

Sarajevska Zetra će u subotu ugostiti veliko finale Red Bull RapLike 2019, na kojem će osam najboljih freestyle MC-ijeva iz BiH, Hrvatske i Srbije podijeliti binu s elitnim imenima regionalnog hip hopa. Karte za ovaj spektakl su već u prodaji, a cijelo večer će začiniti specijalno izdanje popularnog Brown Sugar RnB partyja. Olimpijska dvorana Zetra će 16. novembra biti pozornica hip hop spektakla koji ljubitelji ovog žanra u BiH i regiji čekaju s nestrpljenjem. Osam najboljih repera ‘slobodnim stilom’ iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije u subotu će u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan demonstrirati svoje umijeće hip hop improvizacije i sklapanja rima ‘iz glave’, u borbi za prestižnu titulu pobjednika Red Bull RapLike 2019 i regionalnog kralja freestylea.

Nakon prošlosedmičnog bh. finala u Sarajevu, proteklog vikenda u Zagrebu i Beogradu su održana i državna finala Hrvatske i Srbije, nakon kojih su poznata imena svih osam takmičara koji će se u Zetri boriti za titulu najboljeg freestylera u regiji. Hrvatsku predstavljaju Tzre, Mleeksa i Usce, iz Srbije dolaze Bubi, Loco Morrocco i aktuelni regionalni prvak Samuraj Krek, dok boje BiH brane Nyca i Sokol.

Foto: https://www.facebook.com/RedBullRapLika/

Organizatori najavljuju glamurozan event, uz brojna iznenađenja koja će obradovati posjetioce.

Pored vrhunskih betlova i napetog takmičenja, atmosferu u Zetri će svojim nastupima ‘zapaliti’ čitava plejada velikih hip hop imena iz regije, a tačan line-up će biti otkriven u narednih par dana.

Kada se u subotu u 21 sat vrata Zetre otvore, goste će prvo dočekati moćni zvuk Brown Sugar RnB Special Edition partyja iz serijala Red Bull Presents. Nakon te dobrodošlice uslijedit će okršaj najboljih regionalnih freestylera, a odmah po krunisanju pobjednika nastavlja se Brown Sugar RnB, na kojem će se uz DJ Soula i Merakoona plesati do ranih jutarnjih sati.

Zetra će za ovu priliku biti okićena u posebno ruho i zasjati novim sjajem uz vrhunsku produkciju, rasvjetu i efekte. Sve to će – razumije se – pratiti i zvučni sistem jednake kvalitete.

Za oba eventa vrijede iste ulaznice, koje su mogu kupiti u sistemu kupikartu.ba po cijeni od 10 KM (u cijenu je uključena konzumacija – jedan Red Bull). Svi koji svoje ulaznice kupe online koristeći UniCredit Bank kartice, uz svaku kupljenu kartu dobit će i dvije pozivnice za ove događaje u Zetri. Ova olakšica za korisnike UniCredit Bank kartica vrijedi do kraja dana u četvrtak 14.11., ili dok ulaznice ne budu rasprodane. Oni koji nemaju mogućnost online kupovine ulaznice mogu kupiti u cafe baru Opera u Sarajevu, gdje će uz svaku kupljenu ulaznicu dobiti i jednu pozivnicu.

Komentariši