Naslovi

Lejla Piljević predstavlja novi instrumentalni komad: Dinamična melodija ljeta

Poznata bosanskohercegovačka violonistica Lejla Piljević, prepoznatljiva po svojoj specifičnoj energiji i karizmi, ovog ljeta predstavlja novo, impoznatno instrumentalno djelo. Ova dinamična, poletna autorska kompozicija, koja odražava duh same Lejle, nastala je spontano tokom live izvođenja i nosi sa sobom posebnu ljetnu energiju.

“Kompozicija je autorska i nastala je spontano tokom live izvođenja,” otkriva Lejla. “Kroz melodiju sam već unaprijed znala scenarij spota, zbog čega smo za snimanje spota odabrali neobične destinacije u BiH.” Spot, kojeg je realizovao Anis Mujanović, vjerno prikazuje pozitivnu energiju i veselje koje Lejla unosi u svoju muziku.

Iako kompozicija ne nosi posebnu simboliku, Lejla se trudi da kroz svoje spotove prenese pozitivnu energiju, a ovaj instrumental nije izuzetak. Uz podršku svojih stalnih saradnika, instrumental je snimljen u studiju Nedima Imamovića, čime je Lejla još jednom pokazala visok nivo profesionalnosti i posvećenosti.
Kada je riječ o narednim koracima u njenoj karijeri, Lejla ističe da će, u skladu s raspoloživim vremenom, nastojati publici ponuditi još zanimljivih projekata u narednom periodu. Njena ljubav prema muzici i želja da inspiriše pozitivne emocije ostaju njen glavni pokretač.
Pozivamo vas da uživate u ovom predivnom instrumentalnom komadu i spotu koji oslikava ljepote Bosne i Hercegovine, te da pratite Lejlu Piljević u njenim zanimljivim muzičkim ostvarenjima.

https://youtu.be/5jWCDFNTIRM