Naslovi

Zona Isključenja i Tropico bend ovogodišnji predstavnici Hayat Produkcije na CMC festivalu

Prvi CMC festival održan je davne 2008. godine u okviru povijesnih zidina pulske Arene.

Osmišljen kao kulturna, regijalna, a kasnije i turistička priča, festival je imao za cilj pružiti podršku domjaćim i regionalnim izvođačima na putu izgradnje i nadogradnje muzičkih karijera.

Zahvaljujući sjajnoj saradnji organizatora i jasno postavljenim ciljevima, odmah na početku je bilo jasno da će festival koji je okupio brojna poznata imena postati neprevaziđena muzička tradicija, koja će okupljati izvođače uz fantastičnu promociju i zabavu.

Hayat Produkcija na CMC festivalu sudjeluje već 7 godina. Još prvi predstavnici Rijalda i Adis Škaljo ostali su zapažene, a fantastičpna organizacija i druženje potakli su direktora produkcije da ovu priču prati kontinuirano.

Ove godine ispred Hayat Produkcije nastupit će momci iz sjajnih bendova Zona Isključenja i Tropico benda, čije pjesme i spotovi već sada zavrijeđuju značajnu pažnju.

Pjesma „Ponekad“ koju izvode Zone, autorska je pjesma, za koju tekst i muziku potpisuje Dženan Hadžović – Hadžy, u aranžmanu Zona Isključenja. Snimana je u Pavarotti studiju u Mostaru. Sound inžinjer bio je Saša Karabatak, a za miks i mastering bio je zadužen Marin Meštrović.

Spot je sniman u režiji AXM Video i Hayat Produkcije u Sarajevu na prekrasnim gradskim lokacijama.

Pjesma Tropico benda pod nazivom „Sve je moje“, apsulutno je festivalska, kazao je frontmen benda i čekala je svoje vrijeme i priliku, te se CMC pokazao kao fantastično rješenje.

Predstavnici bendova nisu bili skromni kada su u pitanju njihove predstavničke pjesme, te očekujemo sjajne rezultate i pozitivne kritike.

CMC festival, kao najveća muzičko- turistička priča regiona održat će se u Vodicama 07. i 08. 06. 2024.

Svi su dobrodošli!