Naslovi

SD Band predstavio novu pjesmu posvećenu Gornjem Vakufu: ‘Moj Vakuf je samo jedan’

Moj Vakuf je samo Jedan

U subotu, 23. decembra 2023. godine, Gornji Vakuf-Uskoplje doživjelo je nezaboravnu noć u Domu kulture, gdje je bend Sudnji dan (SD Band) premijerno izveo svoju najnoviju pjesmu posvećenu ovom predivnom gradu. Sala Doma kulture bila je ispunjena emocijama i oduševljenjem, stvarajući atmosferu koja će dugo ostati urezana u pamćenje prisutnih.

Pjesma “Moj Vakuf je samo jedan”, čiji tekst i muziku je potpisao talentirani Avdo Zec, nosi sa sobom poseban duh grada. Aranžman ove izuzetne pjesme stvoren je udruženim snagama Arela Češljara, Mehe Radoovića i SD benda, što je rezultiralo melodijom koja dodatno ističe ljepotu i autentičnost .

Ova pjesma, koja nosi pečat sudbonosnog dana, ima sve potrebne elemente da postane himna grada. Građani su s oduševljenjem prihvatili ovu muzičku posvetu, prepoznajući u njoj ljubav prema njihovom rodnom mjestu.

Vjerujemo da će “Moj Vakuf je samo jedan” postati neizostavan dio lokalnog identiteta, ponosno odjekujući na svim važnim događajima u gradu.

Izdavač ove značajne muzičke kreacije je Hayat Production, čime se osigurava da će pjesma doći do šire publike i postati neizostavan dio muzičke scene. SD band, Avdo Zec i cijeli tim koji je sudjelovao u stvaranju ove pjesme zaslužuju pohvale za svoj doprinos kulturnom bogatstvu Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Piše: Amela K.