Naslovi

“Konjičko kulturno ljeto”: Održan koncert “The other side of Gipsy”

"Konjičko kulturno ljeto": Održan koncert "The other side of Gipsy"

U okviru manifestacije “Konjičko kulturno ljeto” sinoć je održan koncert pod nazivom “The other side of Gipsy” u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic uz podršku Grada Konjica.

Vokalni solista Ivan Kurtić uz pratnju muzičara saksofoniste Mehe Radoovića, bubnjara Amara Češljara, bas gitariste Edvina Hadžića, solo gitariste Mustafe Behmena i klavijaturiste Harisa Kartala priredili su Konjičanima fantastičan koncert. Koncert je održan u blizini Kamene ćuprije, kod Mirisa lipe. Gost je bio harmonikaš Haris Kaltak.

Meho Radoović, idejni tvorac projekta “The other side of Gipsy”, izjavio je da je ovo prvi put da se javno izvodi ovaj program i da su prvi put nastupali u ovom sastavu.

“Drago mi je što se to dogodilo u Konjicu, jer su moji prvi muzički počeci bili u Konjicu, pa je ovo i poluplanski bilo da se projekat predstavi u Konjicu. Riječ je o novom žanru koji se pojavio ‘world music’, koji podrazumijeva miješanje raznih žanrova u jedan žanr. Najčešće je to etno sa nekim modernijim zvukovima džeza, moderne muzike, klasične muzike, pop muzike, a naglasak je na etno muzici sa mješavinom nečeg modernog”, kazao je Radoović.

“Snimili smo u Konjicu četiri spota za četiri numere sa ovoga albuma, u konjičkoj kino sali i zahvaljujem se direktoru Ustanove Narodni univerzitet Konjic Benjaminu Mušinoviću što nam je ustupio prostor za snimanje. Zadovoljan sam odzivom publike, u Konjicu je moja vjerna publika i kada god sam nastupao uvijek je bilo publike”, dodao je.

Ivan Kurtić, koji je oduševio konjičku publiku svojim pjevanjem, je rekao da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je u Konjicu bio njegov prvi solistički koncert, na kojem je predstavljen cijeli autorski album.

“Drago mi je da je to bilo pred ovim divnim ljudima i ambijent je doprinio da tu energiju lijepo prenesemo i sve je ispalo kako treba. Album još nije izašao i ovo je večeras bilo premijerno, a album bi trebalo da izađe 10. septembra i nadam se da će krenuti ovim stopama i da ide sve više”, poručio je Kurtić.

Izvođači su se zahvalili organizatoru koncerta Narodnom univerzitetu, publici i Gradu Konjicu na gostoprimstvu i ugodnoj atmosferi na predstavljanju njihovog autorskog projekta.

Izvor: klix.ba