Naslovi

Koncert Hanke Paldum u Sarajevu 30.07.

Koncert Hanke Paldum u Sarajevu 30.07.

Press konferenciju u BKC-u u Sarajevu održala je Hanka Paldum, a povod je najava njenog koncerta koji će biti održan 30.07. ispred Viećnice.

Na press konferenciji su uz Hanku Paldum bili prisutni i Mario Vrankić direktor RTV BiH, kao i Jasmin Duraković, direktor BKC-a.

– Koncertom Hanke Paldum ispred Vijećnice zatvaramo manifestaciju Baščaršijske noći, koja se već 27 godina održava u glavnom gradu BiH. Meni je zaista drago što sam danas u prilici da najavim ovaj Hankin koncert, jer me za nju mnogo toga veže, a ovom prilikom bih spomenuo njen veliki koncert kojeg smo radili u Zetri još u vremenu kada sam bio na televiziji. Koncert ispred Vijećnice je taj neki slijed svih događanja, a taj dio grada je baš nekako i vezan za nju, posebno ono što ona pjeva – rekao je Jasmin Duraković.

Vrankić je izjavio da je ovo krunski dragulj za finale jedne veće manifestacije kao što su Baščaršijske noći.

– Hanka je prva dama sevdaha u čijim besmrtnim pjesmama su odrastale i uživale generacije ljudi, a Hanka ujedno i zaštitni znak kvalitete. Meni je drago što sam danas upoznao Hanku, i ovaj trenutak u mom životu ću nositi sa sobom dok živim, a to su trenuci koji naše živote čine ljepšim i bogatijim. Naša medijska kuća u potpunosti stoji iza ovog koncerta i uz sve ono što je vezano za Baščaršijske noći kao i za sami rada BKC-a – rekao je Vrankić.

Hanka Paldum se obratila medijima kada je emotivno iskazala svoju radost za predstojeći koncert.

Iskreno se zahvaljujem svima koji su došli na ovaj press, hvala od srca medijima koji podržavaju ovu priču, ne samo ovu manfestaciju, već sve manifestacije koje se održavaju u ovom gradu. Posebna zahvala ide Jasminu Durakoviću koji je dosta vezan za moju karijeru, davao mi je poštovanje, podršku… Ovo je za mene velika čast da se mojim koncertom zatvori jedna manifestacija kao što su ove divne Baščaršijske noći. Naravno, veliko hvala i TV BiH u čijim prostorijama sam takoreći pravila svoje prve estradne korake. Prije 13 godina sam imala koncert na Baščaršiji i evo opet sada i, to je za mene zaista jedna velika čast. Zaista sam ushićena, jednostavno rečeno presretna zbog predstojećeg koncerta, jer znam da će tu večer da se širi ljubav, radost i pjesma našim šeherom.

Press konferenciji prisustvovala je Hankina kćerka Minela, koja joj svih ovih godina daje nesebičnu podršku, snagu i ljubav kako to samo može da bude između majke i kćerke.

Avaz.ba