Naslovi

Američki reper iskoristio legendarnu pjesmu Dine Merlina za pozadinu pjesme!

Dino Merlin

Američki reper iskoristio legendarnu pjesmu Dine Merlina za pozadinu pjesme!

Riječ je o pjesmi “Je l‘ Sarajevo gdje je nekad bilo” koja se našla na albumu “Nešto lijepo treba da se desi”, a koji je snimljen 1989. godine.

Jedan od najpoznatijih regionalnih pjevača, Dino Merlin, četiri decenije svojim hitovima suvereno vlada muzičkom scenom.

Nije tajna da su neke muzičke ikone poslužile Merlinu kao inspiracija tokom njegovog stvaralaštva, ali je novost da je jedna njegova pjesma poslužila kao muzička podloga američkom reperu.

Pjesma “Feels Like I‘m Losing” američkog repera Cam‘rona sadrži elemente pjesme “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, a u nekim dijelovima može se čuti i Merlinov vokal.

Inače, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” našla se na albumu “Nešto lijepo treba da se desi”. Riječ je o četvrtom studijskom albumu grupe Merlin, koji je snimljen u februaru 1989. godine i jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena iz bivše Jugoslavije.

Karijeru je započeo sredinom 1990-ih, te je zajedno s Bloodshedom, Big L-om i Maseom osnovao grupu Children of the Corn. Kad je Cam‘ronov rođak Bloodshed poginuo 1997. godine u saobraćajnoj nesreći, sastav se razišao..

Možda vas zanima: