Naslovi

4. Desant Festival večeras počinje u Jajcu: Mostar Sevdah Reunion, S.A.R.S i drugi

4. Desant Festival večeras počinje u Jajcu: Mostar Sevdah Reunion, S.A.R.S i drugi

U Jajcu večeras počinje 4. Festival Desant. Na njemu u trodnevnom periodu učestvuju domaći, regionalni i međunarodni izvođači.

Večeras, u četvrtak 27. jula nastupit će grupa Mostar Sevdah Reunion, sa repertoarom najljepših sevdalinki. Ulaz se otvara od 20 sati, a koncert započinje u 21 sat.

U petak, 28. jula od 21 sat nastupit će odlična grupa S.A.R.S. Nakon toga će na pozornicu izaći energična ekipa okupljena oko makedonskog DJ-a i producenta Kirila Djaikovskog.

U subotu 29. jula za ljubitelje elektronske muzike, nastušat će američkog DJ i producenta David Morales, uz podršku reprezentativnih bh. DJ-a After Affaira, Rajota i Machada.

Više o Desant Festivalu možete pronaći na web stranici www.desant.ba. Ulaznice za koncerte Mostar Sevdah Reuniona, grupe S.A.R.S. i Kirila Džajkovskog, te nastupe Davida Morales-a i ostalih mogu se kupiti putem platforme www.kupikartu.ba, kao i na prodajnim mjestima u samom Jajcu – Info centru Agencije Jajce, Hotelu Tourist ’98, Svemirko Pub-u i Studiju Orbi.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH.

Sponzori Festivala su BH Telecom, Tuborg, Sara, Red Bull, Jägermeister, Sarajevski kiseljak, Sky, Cupra, Monkey Shoulder.

Izvor: klix.ba