Naslovi

Amir Kazić Leo pjesmom “Pola čovjeka” pobrao sjajne kritike

Leo - Pola čovjeka

Nešto malo više od mjesec dana je prošlo od objavljivanja pjesme “Pola čovjeka kojom se Amir Kazić Leo predstavio na CMC festivalu, a ista je već osvojila radijski eter i uveliko se traži na nastupima.

Pjesma je odličan spoj dva vrsna autora, Alke Vuice i Amira Kazića Lea i naišla je na odlične reakcije publike.

Balade su njegova specijalnost, a emocija koju nam, u pjesmama, donosi već godinama nas oduševljava.

I ovog ljeta Leo je svojoj publici poklonio još jednu osvježenje. Riječ je o pjesmi “Pola čovjeka” s kojom se predstavio na ovogodišnjem CMC festivalu.

To je moderna pjesma čiji je autor muzike sam Leo, a tekst je pisala Alka Vuica.

Aranžman je djelo muzičkih znalaca Amira Karalića i Branimira Mihaljevića. Violine je odsvirao vrlo talentirani Matej Mihaljević, a klavir i klavijature Sead Smailagić. 

Spot je režirala Leova dobra prijateljica Katja Restović, a za kadrove i postprodukciju zaslužan je Josip Pino Ružić, “Rose art” produkcija.

Make up artist za spot bila je Terezija Ružić. U vizualno zanimljivom spotu pojavljuje se i tekst pjesme iza Lea, a istaknut je zbog njegove kvalitete i poruke koju nosi.

Leo emotivnim pristupom izvedbi daje veliku vrijednost studijskom spotu koji je prilagođen, kako pjevač kaže, današnjem vremenu i brzom životnom tempu.

Publika je ta koja uvijek prepozna pjesmu, ali za izradu ljetnog hita ne postoji recept. Treba zato suditi prema ovacijama publike na praizvedbu “Pola čovjeka” koju je Leo održao na CMC festivalu, jer će nam one reći da je iskusni muzičar odabrao pjesmu koja savršeno odgovara njegovom senzibilitetu. 

“‘Pola čovjeka’ je pjesma koja je nastala 2015. godine, a u to vrijeme smo Alka Vuica i ja bili jako aktivni i napisali nekoliko izvrsnih pjesama za neke od naših kolega, a ‘Pola čovjeka’ sam odmah sklonio sa strane i čuvao je za sebe. Pomislio sam kako je sada pravo vrijeme da pjesmu napokon predstavim publici, da joj udahnem komadić svoje duše i pustim je da poleti u visine. Vjerujem da će se pjesma svidjeti publici jer je ovo ljepa životna, ljubavna priča s puno iskrene emocije koja završava happy endom”, rekao je Leo.

Na jubilarnom 15. izdanju CMC festivala Leo je bio pun dobre energije i sjajno se predstavio, ali nije to iznenađenje s obzirom da je tijekom svoje bogate karijere bio učesnik mnogih festivala.

Ispred njega je ljeto koje donosi brojne nastupe, a time i brojne izvedbe nove pjesme.