Naslovi

Željko Bebek 50 godina karijere obilježava u Areni Zagreb

Bebek obilježava godišnjicu

Jedan od najvećih pop-rock pjevača s ovih prostora, Željko Bebek, obilježit će 50 godina karijere svojim najvećim samostalnim koncertom do sada – u zagrebačkoj Areni u subotu, 28. listopada ove godine – gdje će u pratnji benda te s publikom podijeliti neke od svojih najvećih hitova.

Željko Bebek je karijeru je započeo u bendu Kodeksi, sarajevskom sastavu iz 1960-ih i 1970-ih da bi zatim pristupio legendarnom Bijelom Dugmetu. S njima ostaje deset godina, kao prvi i najvažniji pjevač benda koji u tom razdoblju snima svoje najuspješnije albume.

Nakon Dugmeta, Bebek nastavlja karijeru kao solo pjevač i izdaje više od deset studijskih albuma i brojne singlove među kojima se ističu pjesme poput “Laku noć, svirači”, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, “Oprosti mi što te volim” i “Žuta ruža”, koje su za njega napisala domaći hitmejkeri kao što su Zrinko Tutić, Đorđe Novković, Miroslav Rus i Branimir Mihaljević.

Često surađuje i s drugim pjevačima i bendovima, pa je tako kroz godine objavio pjesme s Crvenom jabukom, Severinom, Halidom Bešlićem, Vlatkom Stefanovskim, nekadašnjim bubnjarom grupe Leb i sol Garabetom Tavitjanom, a okušao se u nastupima i s tamburaškim sastavima, dok je u pjesmi “Ako voliš ovu ženu” ugostio i pokojnog Olivera Dragojevića.

Svoj aktualni studijski album “Mali oblak ljubavi” objavio je u junu 2021., a kao vodeći singlovi s izdanja istaknuli su se “Kupit ću nam sat” i “Učini me sretnim”, pjesma za koju je snimio najemotivniji videospot u karijeri.

Njegov bogati koncertni repertoar ispunjen je i legendarnim pjesmama Bijelog Dugmeta, a svojim je nastupima Bebek osvojio najglasovitije koncertne prostore regije. Sada je na red stigla i zagrebačka Arena. (muzika.hr)