Naslovi

Amir Kazić Leo pjesmom “Hoću” donosi priču u kojoj će se mnogi prepoznati

Nakon uspješnice “Da mogu birati” koju je premijerno izveo na prošlogodišnjem izdanju CMC festivala u Vodicama, Amir Kazić Leo ove godine publiku je osvojio singlom “Hoću”.

Popularni pjevač ovog ljeta bio je i više nego tražen, ali je ipak uspio da odvoji vrijeme za promociju novog singla.

Nova pjesma “Hoću” nastala je 2020. godine, po tekstu Mine Manojlović i muzici Amira Kazića Lea, u vrijeme kad smo svi bili zatvoreni u svoje domove, a zaživjeti će upravo sada. Aranžman je djelo njegovih prijatelja i muzičkih znalaca, Amira Karalića i Branimira Mihaljevića.

“Na nagovor prijatelja iz Sarajeva obratio sam se talentiranoj Mini, vrhunskoj glumici, koja se snimila kako pjeva moju pjesmu spontano u vožnji autom, a zatim je stavila to na Instagram story i označila me. Tako je krenula naša komunikacija”, kaže Amir Kazić Leo i nastavlja zanimljivu priču, “s obzirom da ona piše predstave, predložio sam da napiše tekst na neke melodije koje joj pošaljem. Poslao sam nekoliko melodija, ona je napisala tekst, a jedna od njih je bila i pjesma ‘Hoću’ koja je, evo, prva objavljena u nizu tih koje smo skupa radili”.

“Hoću” je pjesma u kojoj ljudi mogu pronaći sebe i poistovjetiti se s njome. Životna je to priča koju je sjajnim videospotom prikazala ekipa iz MedVid produkcije. Spotom u kojem Leo ima glavnu ulogu je pjesma dobila zaokruženu cijelinu, a publika će sigurno prepoznati uloženi trud.

“Ne volim kalkulirati, pjesme radim iskreno i od srca, a nadam se da će to publika prepoznati i da će pjesma brzo zaživjeti u njihovim srcima”, iskreno je završio Leo.