Naslovi

Armin Šaković obilježio 30 godina karijere

Armin Šaković obilježio 30 godina karijere

Autor i kantautor velikih hitova, obilježio je 30 godina svoje karijere i autorskog rada. Među kolegama autorima uživa veliko poštovanje kao neko čije pjesme imaju posebnu notu umjetnosti. Publika Armina Šakovića godinama voli i sluša, a tekstovi pjesama uvijek su dobro pamćeni. Mnoge od pjesama legendarnog Armina Šakovića zaslužile su status evergrina!

Klavirskom izvedbom proslavu otvorio je Arminom sin Emin Šaković. Emin je uradio album klavirskih djela koji će biti prvi album Hayat produkcije kao takav. Emin je sa Arminom već radio na nekim pjesmama, a kao autor muzike ima i prvu nagradu ilidžanskog festivala.

Mnoga velika i poznata imena iz svih muzičkih branši i sa prostora ex Jugoslavije su izvođači pjesama izvrsnog Armina Šakovića: Dino Merlin, Hari Mata Hari, Enes Begović, Hanka Paldum, Severina, Nina Badrić, Tifa, Šerif Konjević…

Na obilježavanju 30 godina bogate karijere noć su zajedno sa Arminom Šakovićem upriličili Slađana Mandić, Hanka Paldum, Adi Šoše, Ramiz Selak…Gosti su uživali u dobro poznatim hitovima.

Pjesme kao što su: “Treba vremena”, “Ti si mene”, “Skitnica”, “Nemirna”, “Dozvola za ljubav”, “Mina”, “Što nas ima mašala” i mnoge druge su pjesme koje ne brišu svoj trag, a neke od njih su i svjedočanstvo velikog talenta Armina Šakovića.

“Nakon 30 godina karijere, duša je ista, kao i na početku.”- kazao je Armin Šaković.

Pjesma “Mina” jedan je od najvećih hitova Armina Šakovića!

Komentariši