Naslovi

30. godina SV BKC Bosna i Hercegovina Frankfurt

SV BKC

Najuspješniji i najviše rangirani fudbalski klub bosanske dijaspore, koji sa svojim internacionalnim timom postiže velike uspjehe u njemačkim ligama, slavi 30. rođendan. SV BKC

Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina je osnovan 1992. godine, a od 2011. godine djeluje u okviru.BKC-a Frankfurt i broji 120 aktivnih fudbalera. U klubu se nalazi prva ekipa a slijede.druga ekipa, seniori i njihov podmladak, koji su kadrovi za budućnost ovog kluba.

U Frankfurtu živi značajan broj Bošnjaka, koji se na najbolji način predstavljaju u javnom životu Grada Frankfurta.

19. 6 obilježena je manifestacija sa bogatom sportskom, akademskom i muzičkom programu, u društvu.visokih predstavnika sporta i kulture iz Bosne i Hercegovine, grada Frankfurta i njemačke pokrajine Hessen.

Manifestacija se održala na domaćem stadionu u Herxheimer Strasse 8, 60326 Frankfurt na Majni.

Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina, inače jedan od najuspješnijih fudbalskih klubova bosanskohecegovačke dijaspore, zapažen je i podržan od zvaničnika Grada Frankfurta. Kao priznanje za dosadašnji rad i učinak, a ujedno i kao i investicija za budućnost, Grad Frankfurt ovom fudbalskom klubu je obezbjedio tri miliona eura.

Novac je uložen u stadion, s ciljem da se fudbalerima iz Bosne i Hercegovine omoguće bolji uslovi za rad. Između ostalog, osigurane su nove i moderne kabine za presvlačenje igrača, izgrađen je novi teren sa umjetnom travom, kao i dva igrališta za mali fudbal, što svakako predstavlja kvalitetnu osnovu za dalji razvoj ovog fudbalskog kluba, potvrđeno je iz BKC Franfkurt.

Zahvaljujemo se našim vjernim sponzorima!

Dobro nam došli!

Medijski pokrovitelj manifestacije: TV Hayat