Naslovi

Neno Murić objavio novu pjesmu: “Kafanska”

Neno Murić objavio novu pjesmu: "Kafanska"

Neno Murić predstavio je novi singl i prateći spot “Kafanska”.

Iako Nenu Murića karakterišu kao interpretatora lirskog senzibiliteta, on je mnogo više od toga. On je umjetnik koji svu svoju emociju pretoči u muziku, pa je upravo tako i nastao novi singl, prepun emocije, ali i ljubavnih problema.

Kafane su uvijek bile središta gdje su se liječile nesretne ljubavi, slavili lijepi momenti i stvarale priče o kojima će se dugo pričati.

Svoju karijeru počeo sam u manjim kafanama i pjevao različite muzičke žanrove. Tu sam imao priliku da upoznam divne ljude. Znam koliko je kafana bila tražena, pa sam sjeo i sa svojim saradnikom Edvinom Hadžićem napisao ovu pjesmu. Miriše na neke 80-te godine kada se drugačije i sporije živjelo – istakao je Neno.

Za novi singl Neno Murić potpisuje tekst zajedno sa Farukom Mustačevićem. Muziku također potpisuje Murić u saradnji sa dugogodišnjim Edvinom Hadžićem koji je svoj pečat singlu “Kafanska” dao kroz aranžman.

Muzičari ne smiju nikako biti pasivni, bez obzira na sve. Ja sam prolazio kroz različite faze. Bilo je onih u kojima mi jednostavno nije bilo do stvaranja, čak ni do nekih dužih razgovora, ali moramo se pokrenuti. Mislim da su protekle dvije godine bile idealne za stvaranje, tako da sam i ja nekako se usredsredio i kanalisao svoju energiju u pisanje – rekao je Murić.

“Pjesma bola iz D-mola” na našem je muzičkom kanalu!