Naslovi

Dječija Planeta predstavlja novi singl za mališane

Dječija Planeta predstavlja novi singl za mališane

Umjetnička skupina “Dječija Planeta” okuplja muzičare, glumce, pisce, plesače i sve one koji svojim umjetničkim djelovanjem doprinose promociji domaćeg, bh. stvaralaštva za djecu. Djelujući več nekoliko godina uspjeli su da osvoje simpatije mališana širom svijeta.

Nova pjesma i spot nosi naziv “Tori laje kao da govori”. Tornjak je naziv za psa čiji korijeni na prostorima naše države sežu hiljadama godina unazad. Potiče od riječi tor, što je ime za ograđeni prostor u kojem borave ovce. Tornjak ima ulogu da spriječi nezvane goste da se približe toru. To su psi krupne građe tijela, sa drugom dlakom, osnovne boje sa tamnim flekama po tijelu. Hroničari bilježe njegovo postojanje na ovim prostorima pod nazivom Canis montanus što u prevodu znači pastirski pas.

U ovoj pjesmi tornjaku od milja tepamo, te ga zovemo Tori. Njegov lavež razumiju oni kojima je namijenjen, o čemu zapravo i govori tekst pjesme “Tori laje kao da govori”. Muziku i tekst potpisuje Taik Ganić, a sigurni smo da će mališani brzo singl slušati svakodnevno!

Pjesmu “Tori laje kao da govori” pronađite u nastavku. Planeta