Naslovi

“Rijeke Bosne i Hercegovine” nova pjesma i spot umjetničke skupine “Dječija Planeta”

Umjetnička skupina “Dječija Planeta” okuplja muzičare, glumce, pisce, plesače i sve one koji svojm umjetničkim djelovanjem doprinose promociji domaćeg, BH stvaralaštva za djecu. Djeluju već nekoliko godina, a do sada su objavili tri muzička albuma.

Novu pjesma i spot nazvali su “Rijeke Bosne i Hercegovine”. Pjesma je posvećena “Međunarodnom danu rijeka” i govori o svim vodenim ljepotama koje naša zemlja ima.

“Bosna i Hercegovina geografskim položajem predstavlja mjesto na kojem se, potpuno prirodno, spontano, susreću putevi Istoka i Zapada. Mjesto na kojem je priroda velikodušno nanizala razičite planinske vrhove, guste šume, prašume ali i bistra jezera i bistre planinske potoke i rijeke. Rijetka su mjesta na planeti gdje je priroda bila tako velikodušna kad je o vodama riječ a naša nova pjesma i spot su jedan mali podsjetnik na tu činjenicu. Također, želimo da ukažemo i na važnost očuvanja čiste prirodne okoline, kao jedne od glavnih zadaća, prvenstveno nas samih ali i budućih generacija. Pjesmom “Rijeke Bosne I Hercegovine” poručujemo da je lijepo živjeti na “Dječijoj Planeti”. – rekli su nam iz ove umjetničke skupine.

Autor muzike i teksta za pjesmu “Rijeke Bosne i Hercegovine” je Taik Ganić, a pjesmu pjeva Kenan Mačković. Pjesma i spot su realizovani uz podršku AMUS-a, a vi je poslušajte na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Komentariši