Naslovi

Singl “Ništa mi nije, a sve mi je” lična je karta Kenana Tucića

Singl "Ništa mi nije, a sve mi je" lična je karta Kenana Tucića

Nakon kraće pauze, bosanskohercegovački pjevač Kenan Tucić, predstavlja novu pjesmu. Riječ je o singlu „Ništa mi nije, a sve mi je“. Kako otkriva Kenan, do rada na baš ovoj pjesmi došlo je sasvim spontano i neplanski. Singl

Pjesma je sasvim slučajno došla do mene. Emocijom i pronalaženjem samog sebe u tom tekstu i melodiji, bez puno razmipljanja, odlučio sam se za nju kao za jedan ozbiljan projekat – rekao je Tucić, te dodao:

U jednom malo dužem razgovoru Alen i ja smo dijelili neka životna iskustva. Tada je otkrio da će da mi pošalje nešto što bi moglo da mi odgovara. Nije bilo sumnje da je pjesma kao pisana za mene i da se tu ne treba ništa dirati.

Tekst potpisuje Željko Ilić, a muziku Alen Lemešević koji je, zajedno s Mirzom Balićem, radio i na aranžmanu. Ova odlična ekipa stvorila je u najmanju ruku „zarazna“ pjesma koja je sprema za svoj let.

Singl "Ništa mi nije, a sve mi je" lična je karta Kenana Tucića

Videozapis snimljen je na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini pod rediteljskom palicom vrhunskog Jasmina Pivića, Kenanovog dugogodišnjeg prijatelja. Ovaj put kadrovi su snimani na Blidinju, u Zenici i na Smetovima. Iako je pjesma završena još 2021. godine, planove oko promocije poremetila je korona. Čekala je pravi trenutak da bude ekranizirana i predstavljena publici.

Kao borac kroz život sa mnogo iskustva biram pjesme s kojima se bar u segmentima iskustvom i emocijom mogu povezati. „Ništa mi nije, a sve mi je“ trebala bi biti moja lična karta – zaključio je Tucić, a singl poslušajte u nastavku.