Naslovi

Otac joj branio da pjeva – Evo kako je počela karijera Merime Njegomir

Merimu Njegomir publika će pamtiti po kristalnom čistom glasu, dobroj pjesmi, ali i osmijehu koji nije skidala sa lica, iako je život nije mazio.

Malo ko zna da je Merima imala tešku sudbinu i da o djetinjstvu i odrastanju nije puno govorila.

Kada je pjevačica imala 14 godina, roditelji su joj se razveli. Njena majka je napustila porodični dom sa Meriminom sestrom koja je tada imala pet godina. Merima i njen mlađi brat ostali su sa ocem. I dok je odrastala bez majke, Merimu Njegomir zadesila je još jedan velika muka.

Naime, iako je još tada imala prelijep glas, njen otac joj je branio da se bavi pjevanjem. Nagovorio ju je da što prije upiše zanat kako bi se što prije zaposlila, jer on više nije mogao da ih izdržava. Uprkos svemu tome, Merima je znala da je pjesma njen život.

Kada je imala 18 godina Merima je izašla sa prijateljima u jedan restoran na muziku. Čovjeku iz orkestra je u šali rekla da pjeva mnogo bolje od njihovog pjevača, a onda su joj ponudili da baš ona zapjeva umjesto njega, što je i prihvatila.

Bio je to njen prvi nastup pred publikom.

Dva mjeseca poslije, muž i žena koji su vodili ovaj orkestar, kontaktirali su Merimu i došli kod nje kući da razgovaraju sa njenim ocem. Rekli su mu da ima vrlo talentovanu kćerku i pitali da li bi ona mogla sa njima da nastupa. Njen otac se naljutio i to nije dozvolio.

Uprkos tvrdnjama oca da će osramotiti porodicu, nekoliko dana poslije, Merima je nazvala ovaj bračni par i prihvatila ponudu. Nastupi su se nizali, publika ju je zavoljela, a ona se zbog ove odluke nikada nije pokajala.