Naslovi

Uplakana Hanka Paldum se oprostila od Merime Njegomir

Pjevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je jučer u 69. godini nakon kratke i teške bolesti. Prije samo deset dana priznala je da se bori s karcinomom. Ova vijest rastužila je njene kolege, i fanove u cijelom regionu.

Na svom oficijelnom Instagram profilu oglasila se i Hanka Paldum povodom smrti Merime Njegomir.

Na vijest, da nas je i naša draga Merima Njegomir napustila, krenu suza, baš kao dječija, iskrena, čista ! Čista, kao duša, koja se vraća svome Gospodaru! Merimice, dušo moja, moje dove i molitve upućene našem Stvoritelju, moleći Ga da ti podari snage u tvojoj borbi za ozdravljenje, daju mi nadu, da ti je barem olakšao tvoj put u konačno stanište.Tugu iz mog srca mi potisnu neka blagost, koju osjetih kada mi proletješe slike tvog lika, sjećanje na divne dane družeći se s tobom, pjesme koje si dušom iznjedrila svojiim umilnim i čistim glasom, koje nikog nisu ostavljale ravnodušnim. Znala si voljeti i poštovati i zato si bila voljena i poštovana!

Draga naša Merimice, okitila si svoju plemenitu dušu, neprocijenjivim blagom, svojom divnom djecom, kojima si ostavila najljepšu mustru, kako bi slijedili ono, što si ti osnovala, tkajući najljepši ćilim, obojen bojama ljubavi i pjesmom!

Tvojoj porodici i tvojoj djeci šaljem najiskrenije suosjećanje u bolu, koja neće nestati, sve do ponovnog susreta s tobom na boljem svijetu draga naša Merima, a tvoju plemenitu dušu da Svemilosni Gospodar uvede u najljepše Dženetske bašče – napisala je Paldum.