Naslovi

NesKoH ne gubi vrijeme: Ponovo u studiju!

Umjetnik NesKoH je prije dvije sedmice posjetio ekipu Hayat Produkcije. On se proteklih mjeseci fokusirao na stvaranju novih numera, a uskoro očekujemo i kompletiranje novog albuma. NesKoH ne gubi vrijeme, te je posjeta produkciji rezultirala novom pjesmom.

NesKoH će snimiti svoj novi singl koji će izaći u sklopu projekta „Zajedno“. Tokom pandemije koronavirusa svoj fokus stavio je na muziku. Otkrio nam je kako je koronavirus uticao na njega, te na koji način se izborio sa novonastalom situacijom.

Spadam u ljude koji jednostavno trebaju muziku, kao što trebaju i vazduh. Neophodna mi je za opstanak, bez nje ništa ne bi imalo smisla. Ne mogu dugo da mirujem. Ako u toku dana ne uradim nešto konkretno i korisno, vrlo brzo počinje da me grize savjest. Iz tog razloga, za vrijeme korone sam sebi postavio jedan «challenge», a to je da se budim svako jutro u 6:00 i uz kafu posvetim muzici, prije svih drugih redovnih aktivnosti. Prije sam, kao i većina muzičara, radio isključivo u kasnim večernjim satima, ali da budem iskren, poslije ovog iskustva, shvatio sam da početak rada u 6:00 dozvoljava jedan vrlo specifičan pristup muzici, pun energije i kreativnosti. U jutarnjim satima produktivnost postaje sasvim normalna i prirodna. Dok je inspiracije i zdravlja, biće i muzike –kaže NesKoH.