Naslovi

Slavimo “Petak” uz novi singl Nede Petrušić

Nedin novi singl “Petak” zaplovit će radijskim eterom, a uskoro stiže i na digitalne muzičke servise.

Neda Petrušić nakon škole pjevanja kod Igora Vukojevića, odlučila je da, zajedno s njim, radi na svom prvom singlu.

Inicijator i mentor bio je prvenstveno Igor. Predložio mi je pjesme iz svog ateljea, a sam odabir prepustio je meni – za naš portal istakla je pjevačica.

Činjenica da je pjesma plasirana u samom srcu ljetne sezone govori koliko se biralo pomno o svakom detalju. Neda otkriva kako je svoj singl htjela približiti mlađoj ekipi.

Birala sam pjesmu približnu mojim godinama i načinu pjevnja, s tim da moj opus pjesama je raznolikog žanra. Ja volim reći da je pjesma nastala kao asocijacija na mlade i današnji način života mlađe generacije, njihove izlaske, druženja i ljubav – dodaje Neda.

Novi singl nosi simboličan naziv, a poruku koju šalje je jednostavna: U životu treba nastaviti uzdignute glave i poslije teških ljubavnih situacija.

Provod za vikend je prava adresa za preboljeti bivše – kroz smijeh nam je otkrila pjevačica.

Muziku, tekst i aranžman za singl “Petak” potpisuje Igor Vukojević.

Igor je temeljno uradio postavku pjesme u saradnji sa Goranom Pivaševićem koji je maestralno odsvirao gajde i tamburice, baš po mom ukusu! Borjan Milošević je zadužen za master, ali i moj otac koji je, kao dugogodišnji muzičar, dao svoju podršku – zaključila je Neda.

Za singl “Petak” upriličen je i adekvatan spot koji prati razvoj događaja u pjesmi. Kada se skupi vrhunska ekipa, kvalitet je neizostavan. Poslušajte singl u nastavku!