Naslovi

Tonči Huljić – Misa Mediterana

Tonci Huljic

Sakralni pop koncert Misa Mediterana prva je pop-misa na svijetu iz pera renomiranog umjetnika i producenta Tončija Huljića i Hane Huljić.

Pop misa Mediterana, Dies irae i Ave Maria sastavni su dijelovi ovog jedinstvenog koncerta. Dies irae je komponovala, orkestrirala i izvodi Hana Huljić. Ostala dva djelo su Tonča Huljića

Napravljena po svim postulatima liturgijske mise, spoj je mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda. Emotivna, istovremeno zabavna i introspektivna, Misa Mediterana jedinstvena je kombinacija duhovne i pop-muzike. Iako temeljena na katoličkim vjerovanja, Misa je otvorena prema svakome jer, prema riječima autora, muzika pripada svima. Dio vrhunskog autorskog tima je i scenograf i autor idejnog rješenja plakata akademski kipar i slikar Nikola Vudrag.

Solisti na koncertu bit će Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić. Pretpremijerno Pop Misa Mediterana bit će izvedena u sklopu Splitskog ljet. Bit će to 5. augusta u Galeriji Meštrović u Splitu, dok je premijera 6. augusta.

Prva Pop Misa u historiji spaja tradiciju klasičnih koncertnih misa kakve su pisali Beethoven, Mozart, Bach.. s izričajem savremene popularne i etno muzike svih kultura koje dotiču mediteransko more. Sve se radi u zajedničkoj produkciji s Hrvatskim Narodnim Kazalištem Split, a izvest će se u postavi s Tončijem Huljićem i instrumentalistima Madre Badesse.

Jedinstvenim konceptom, Pop Misa Mediterana izazvala je pažnju i podršku Crkve, te dobila javnu preporuku kao pogodna za javno izvođenje u koncertnom obliku.

Karte se mogu nabaviti na: www.hnk-split.hr