Naslovi

U susret novom albumu – premijerno „A gdje ćeš sad“

Pop – rock pjevač NesKoH premijerno predstavlja svoj novi singl „A gdje ćeš sad“. Govori o životnim odlukama i nedoumicama s kojim se čovjek susreće. Da li trebamo nastaviti sami krož život već utabanim stazama ili krenuti u avanturu u nepoznato?

Direktno me inspirisalo djelo mog omiljenog kompozitora Franza Schuberta „Putokaz“ . Riječ je zapravo o „Liedu“ Schubertovog čuvenog ciklusa „Zimsko putovanje“ i jednom čovjeku koji dolazi pred kraj svog puta i donosi posljednju odluku – rekao nam je NesKoH.

NesKoH u svojim pjesmama pokazao nam je svježi, jednostavno originalni pristup muzici. Njegova djela puna su boja, ritma i zvuka. Njegove pjesme su puno više misaone, nego emocionalne i obilježene su traženjem smisla ljudskog postojanja. Upravo to je uvijek mukotrpno, gotovo fizički bolno iskustvo, što NesKoH i nastoji prezentovati.

Novi singl je na relaciji život – smrt, i čovjekovim krajnostima. Pokušava naslutiti osnovne ljudske tajne. Čovjek je nedorečen, a opet tako nemoćan da dokuči bit svega.

Živimo u vremenu gdje je čovjeku puno toga dostupno. Dosta toga je stvorio i izmislio što je savršeno, a samim tim i loše, jer se gubimo u neizmjernoj ponudi. Smatram da čovjek generalno gubi osjećaj za trud da dobije i stvori nešto, a istovremeno cijeni ono što ima. Nevjerovatna je činjenica da sve više imamo, a sve smo manje sretni. U ovoj pjesmi upravo govorim o životnim odlukama, jer tek kad nemamo izvora sve postaje jasno ­– za hayatproduction.ba istakao je NesKoH.

Svakoj svojoj numeri NesKoH nastoji dati jedinstven vizualni svijet. Svoje riječi podebljao je modernim animiranim spotom. Svoju snažnu poruku predstavio je kroz crtani film.

Na svojim singlovima preferira da radi sam.

Većinom sam radio sam, a u aranžmanu su kao i obično „uletili“ i neki prijatelji iz cijelog svijeta. Obožavam sarađivati sa muzičarima iz raznih zemalja, onda tek imamo sjećaj da će smisao pjesme doprijeti do razuma ljudi širom svijeta – dodao je.

Kada se istopiš, u stisku ruke u vodu pretvoriš, kada sve nestane, u jednom trenu sve jasno postaje – stihovi su novog djela koje imate priliku premijerno poslušati u nastavku.

Komentariši