Naslovi

Halid Bešlić u novom filmu Danisa Tanovića

U novom filmu Danisa Tanovića pod nazivom “Deset u pola” glumit će i Halid Bešlić.

Danas je legendarni pjevač i vlasnik velikog broja hitova bio na snimanju filmskog ostvarenja našeg oskarovca. On se pojavljuje u nekoliko scena sa Brankom Đurićem Đurom, piše Faktor.ba.

Još nije poznato da li će Halid u novom filmu i zapjevati, kako je danas spekulisano na snimanju na Baščaršiji. Sigurno da se ovi detalji čuvaju u strogoj tajnosti.

Film “Deset u pola” se dešava u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda. Oni se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

Reditelj filma je Danis Tanović, scenaristi Danis Tanović i Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, casting direktorica Timka Grin, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac, a šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac.

Tanović u ovom filmu ponovo surađuje s Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem. Nakon filmova “Ničija zemlja” i “Smrt u Sarajevu”, uz Đurića i Bajrovića u glavnim ulogama su i mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković. U glumačkoj postavi su i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Izvor: hayat.ba

Pročitajte više: Bio sam pred razvodom – Halid Bešlić o supruzi sa kojom je 42 godine u braku

Komentariši