Naslovi

Bio sam pred razvodom: Halid Bešlić o supruzi sa kojom je 42 godine u braku

Pjevač Halid Bešlić može da se pohvali brakom dugim 42 godine. Kako i sam voli da kaže, izabrao je suprugu Sejdu sa kojom će uživati do groba.

Prvi je put iskreno govori o braku, koji je uspio da sačuva pored brojnih nedaća. Ističe da je kompromis u svemu tajna uspjeha.

Znaš kako kažu političari, najbitniji je kompromis. Sejda i ja smo 42 godine u braku. Prosto navika, život i obaveze, sve nas je to spojilo. Malo popusti ona, malo popustim i ja, i onda sve bude kako treba. U ove godine kada dođeš, nemaš ni kuda (smijeh). Dok smo bili mlađi, bilo je trenutaka kada smo mogli da se rastanemo, ali tada su to bila drugačija vremena. Bojiš se šta će reći roditelji, komšije, okolina. Onda ti problemi prođu koji su nas mučili i pravimo se kao da se ništa nije ni desilo. Postojao je malo veći moral nego danas – iskreno govori Halid, čiji sin Dino živi u Frankfurtu sa suprugom Mahirom.

Dino živi u Njemačkoj sa suprugom, tačnije u Frankfurtu. Tu su i moji unučići Lamija i Belmin Kan, koji me najviše raduju. Snajka mi je trenutno specijalizirala za magistra hemije i tamo radi. Znate kako, nije mi baš lijepo što su oni tamo i što su otišli daleko. Svaki dan se čujemo po pet puta dnevno, sva sreća, postoji ova tehnologija. Dino je dosta muzikalniji od mene, ali eto, nikada nije želio time da se bavi. Da je postajala mogućnost, vjerujem da bi se najbolje snašao u pop-rok muzici. Trenirao je i košarku u Bosni, bilo ga je na sve strane dok je bio mlađi. U Njemačkoj je sada druga priča, bavi se svojim biznisom – izjavljuje Bešlić, koji se ne žali na zaradu za vrijeme korone.

Hvala Bogu pa sam nešto i zaradio svih ovih godina, koliko se bavim pjevanjem. Imam štek i imam neki biznis koji vodim. Ako se ovako nastavi, sigurno bih mogao da izguram još dvije-tri godine da živim lagodno od šteka koji imam. Žao mi je kolega koji nisu u toj poziciji. Bio mi je i veliki problem sa mojim muzičarima, ali sva sreća, svi rade neke poslove sa strane i u raznim firmama. Jedan je profesor muzike, drugi inženjer za rudnike, treći radi u banci. Sa te strane sam presrećan, jer su i oni obezbijeđeni sad dok ne nastupamo – govori pjevač, koji posjeduje i motel, kao i pumpu koju je odlučio da iznajmi.

IZVOR: hayat.ba

Komentariši