Naslovi

Neno Murić po prvi put na CMC festivalu u Vodicama

Još jedan predstavnik Bosne i Hercegovine, ispred Hayat Produkcije, na CMC festivalu u Vodicama je sarajevski pop muzičar Neno Murić. Mogao bi zainteresirati hrvatsku publiku i medije svojim singlom “Biću tvoja sjena”.

Naime, ovo je njegov prvi nastup u Vodicama, a dolazi s pjesmom za koju je inspiraciju dobio u izolaciji od svoje nove ljubavi.

Kao i na prethodnoj pjesmi ‘Bambina’, sarađivao sam s Edvinom Hadžićem, koji potpisuje muziku i aranžman. Pjesma je u pop maniru, više balada. Spot će ispričati priču zaljubljenog čovjeka, koji kroz razigrane pokrete i svjetlosne efekte prati raspoloženje glavnog protagonista – kaže Neno Murić.

Režiju i scenarij potpisuje Tarik Bičo, mladi student Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, a pored sarajevskog kantautora u njemu se pojavljuju balerina Iman Fagin i baletan Til Čmančanin.

CMC Festival pratim već nekoliko godina i ono što svaki put primijetim i što je vrijedno divljenja  je činjenica da se radio o jednom jako dobrom i jako dobro organizovanom festival. Ovdje nastupaju sva najzvučnija imena iz Hrvatske i regije. Siguran sam da je svakome velika čast da se pojavi na ovoj sceni. Radujem se što ću imati priliku posjetiti Vodice, posebno me zanima gastronomska ponuda, čuo sam da je hrana fantastična. Ono što me jako zanima su i kulturno historijski spomenici koje želim posjetiti kad se nađem u tom prekrasnom kraju – ističe Neno.

Komentariši