Naslovi

Crvena jabuka s Bosancem na odmoru započela pripreme za Vodice

Crvena jabuka ove godine na CMC festival u Vodice dolazi s čak dvije pjesme i saradnje. Jedna je s Mejašima na pjesmi “Sanjam te” i s Bosancem na odmoru na pjesmi “Ljeto”. Frontmen Žera će još nastupiti i u duetu s Valentinom “Tamo na vjetru sa Dunava”.

Definitivno će ovogodišnji CMC festival obilježiti boje Crvene jabuke.

Vesela pjesma “Ljeto”, autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski, nastavit će niz ljetnih hitova Crvene jabuke. Ova pjesma u stilu je dobropoznatog sinlga „Niko nije lud da spava“.  Režiju novog duhovitog videospota potpisuje Zdravko Valentin. U spotu se osim članova Crvene jabuke pojavljuju i glumci Rijad Gvozden i Lea Uvodić. Žeru je za mikrofonom zamijenio Antimon, pravog imena Ahmed Al Rahim.

„Mi smo malena zemlja za velika djela, ko nas nađe na karti nek dođe na party”, refren je koji ćemo sigurno pjevati. Ipak, na partyje i opuštena druženja još ćemo pričekati neko vrijeme. Iako je bio uspješan, Žera je izrazio želju da čim prije stane na pozornicu pred publikom uživo. Nadamo se kako će mu se želja ostvariti u Vodicama. Do tada slušajte “Ljeto” s jednog od naprodavanijih domaćih albuma “Tvrđava” koji je pripremila Crvena jabuka.

Komentariši