Naslovi

Mladi muzičari iz regiona obradili hit baladu Nene Murića

Pjevač Neno Murić

Pjesme Nene Murića svakodnevno su u glavnom eteru radiostanica BiH i regije. Neno je brzo pokupio simpatije publike i uvijek pronađe adekvatan način da se nađe u žiži interesovanja. Svoju karijeru gradi na kvalitetu, a ne skandalima. U svom muzičkom opusu ima mnogo balada, ali i onih bržeg ritma koje nas pozivaju na ples. Njegove pjesme uglavnom su ljubavnog karaktera. Tvrdi da je najljepše tekstove pisao kada je bio ostavljen i onda kada je bio potpuno opijen od ljubavi.

Dosta mladih izvođača odlučuje se za njegove pjesme poput “Stope da ti ljubim”, “Pustinja” ili “Na tvojoj strani jastuka”. To su samo neke od pjesama koje se uvijek nađu na raznim takmičenjima.

Mladi muzičari iz regiona sada su obradili hit baladu Nene Murića “Pustinja”.

Zaista me raduje činjenica da mladi pjevači pjevaju moje pjesme. To je na neki način pokazatelj da sam uspio svojim pjesmama udahnuti dušu i da publika osjeti iskrenu emociju koja prevladava u svakoj od njih. Upravo sam naišao na obradu balade “Pustinja” koju sam premijerno otpjevao 2010. godine na “Pirin festu” u Bugarskoj, na kojem sam osvojio i dvije nagrade. Sviraju je muzičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Pjeva je talentovani Nikola Batinović iz Ploča. Oduševili su me svojom izvedbom – kaže Neno Murić.

Iako smo zatvoreni u svojim kućama i nemamo priliku održavati nastupe uživo, blagoslovljeni smo mogućnošću internetskog povezivanja i gradnje prijateljstava i predivnih suradnji. Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u projektu te zahvaljujem Nenu Muriću na predivnoj pjesmi – napisao je Nikola Batinović.

Kako zvuči obrada možete poslušati u nastavku.

Pročitajte: Svadba na pomolu – Da li se Neno Murić ženi?

Komentariši