Naslovi

I “Tišina” će biti ove godine u Vodicama, ali u obliku pjesme Nikoline Vujić

Mlada kantautorica iz Sarajeva Nikolina Vujić ispred Hayat Produkcije putuje na CMC festival u Vodicama. Predstavit će se singlom “Tišina”.

Ovom pjesmom nastavlja koračati autentičnim muzičkim pravcem po kojem je prepoznatljiva na BiH i regionalnoj sceni. Pjesma simboličnog naziva otjelovila je sadržajem i formom jedno lično putovanje, introspekciju, shvaćanje i prihvaćanje životnog puta, te činjenicu da smo mi ti koji u svakom trenutku donosimo odluke i preuzimamo odgovornosti.

U trenucima kada sam pisala tekst za ovu pjesmu, mnogo sam razmišljala o tome što nas sprječava da ostvarimo svoje želje ili snove. Jesu li to drugi ljudi, okolnosti ili mi sami? Kroz tekst pjesme sam željela svakom slušatelju ponuditi prostor i slobodu da na svoj vlastiti način interpretira pjesmu – ističe Nikolina.

Za samu muziku zaslužni su Edvin Hadžić i Nikolina, ali je pjesmu na svoj način kroz pametan aranžman oživio Edvin. On je također odsvirao bas gitaru i synth. Na pjesmi je sudjelovao njihov dugogodišnji kolega Dino Šukalo koji je odsvirao električnu gitaru. Nikolina je svojoj novoj pjesmi poklonila i vizualni pečat.

Video je danas upravo onakav kakvim sam ga i zamišljala. Dodatno ga je usavršio Irfan Avdić koji je radio postprodukciju. Vrlo sam sretna jer je čitav proces snimanja videa tekao prema planu i nije bilo nikakvih poteškoća. A za to je od samog početka bio zaslužan i producent spota Benjamin Čengić. On mi je pomogao da okupim ljude koji su prije svega profesionalci i koji su prepoznali moje ideje, oblikovali ih i ponudili nesebično svoju kreativnost, trud i ljubav – izjavila je Nikolina koja ne može dočekati svoj nastup na vodičkoj pozornici.

Nikolinina “Tišina” odjeknut će muzičkom scenom.

Komentariši