Naslovi

Nikolinina “Tišina” odjeknut će muzičkom scenom

Mlada umjetnica Nikolina Vujić nastavlja koračati autentičnim muzičkim pravcem po kojem je prepoznatljiva na bh. i regionalnoj muzičkoj sceni. Predstavlja vam numeru i spot za pjesmu “Tišina”. Pjesma simboličnog naziva otjelovila je sadržajem i formom jedno lično putovanje, introspekciju, shvatanje i prihvatanje životnog puta, te činjenicu da smo mi ti koji u svakom trenutku donosimo odluke i preuzimamo odgovornosti.

Svako od vas živi na način koji misli da je ispravan i najbolji, no isto tako mnogi ljudi svoj život ne provedu kao kompletna bića, već se vode isključivo psihom. Na temelju neke reakcije usmjeravate svoje postupke, a oni kreiraju vaš život.

U momentima kada sam pisala tekst za ovu pjesmu, mnogo sam razmišljala o tome šta nas sprečava da ostvarimo svoje želje ili snove, jesu li to drugi ljudi, okolnosti ili mi sami. Kroz tekst pjesme sam željela svakom slušaocu ponuditi prostor i slobodu da na svoj sopstveni način interpretira pjesmu – ističe Nikolina.

Tekst za numeru pisala je sama, a zajedno s Edvinom Hadžićem stvorila je muziku.

Za samu muziku zaslužni smo Edvin Hadžić i ja, ali je pjesmu na svoj način kroz pametan aranžman oživio Edvin, koji je također u pjesmi odsvirao bass gitaru i synth. Na pjesmi je učestvovao i naš dugogodišnji kolega Dino Šukalo, koji je odsvirao električnu gitaru, a za tekst, lead vokal i back vokale zaslužna sam ja.

Nikolina je svojoj novoj numeri poklonila i vizuelni pečat. U spotu se isprepliću kadrovi koji prikazuju priču upoznavanja, prihvatanja i prepuštanja koje na kraju rezultira radošću.

Prirodnost i iskrenost su bila dva vrlo važna segmenta za mene, te smo se zbog toga odlučili na minimalizam. Video je danas upravo onakav kakvim sam ga i zamišljala, a dodatno ga je usavršio Irfan Avdić koji je radio postprodukciju. Vrlo sam sretna jer je čitav proces snimanja videa tekao prema planu i nije bilo nikakvih poteškoća. A za to je od samog početka bio zaslužan i producent spota Benjamin Čengić, koji mi je pomogao da okupim ljude koji su prije svega profesionalci i koji su prepoznali moje ideje, oblikovali ih i ponudili nesebično svoju kreativnost, trud i ljubav – za portal Hayat Produkcije izjavila je Nikolina.

Pjesmu premijerno možete poslušati na muzičkom kanalu Hayat Produkcije.

Komentariši