Naslovi

Lana.S – Cijenjena multiinstrumentalistica po prvi put na vodičkom festivalu

I CMC festival Vodice 2021. powered by Calzedonia imat će nekoliko debitanata. Jedna od njih je Lana.S, odnosno punim imenom i prezimenom Lana Škrgatić. Ono što je zanimljivo jeste da je Lana godinama prisutna na sceni kao multiinstrumentalistica. Međutim, sada se po prvi put predstavlja kao solo izvođač i autorica.

Nakon saradnji s brojnim muzičarima, uključujući i Zabranjeno pušenje, Divlje jagode i Crvenu jabuku, Lana.S nedavno je otkrila prvi solo singl “Naš svijet”. Ovaj singl ujedno je i najava njenog prvijenca koji će na tržište izaći prije festivala.

Zaista sam sretna što sam napokon uspjela realizovati i svoj projekat. Stvarati sam počela još odavno, ali se jednostavno nisam stigla tome maksimalno posvetiti. Nedostatak koncerata u ovoj pandemiji mi je donio malo više vremena i zato sam prionula na posao. Veselim se svom prvom albumu. Za umjetničko ime odabrala sam Lana. S jer je jako puno Lana na sceni, a ovo S mi ima veze sa saksofonom koji sviram uz klavir i flautu – objasnila je Lana.

U videospotu koji je režirao Gorana Arbanasa Lana ja odsvirala flautu, klavir i saksofon, što je između ostalog čini jedinstvenom na hrvatskoj muzičkoj sceni. Stoga će njen nastup na CMC festivalu zaista biti specifičan i jedinstven.

U Vodicama sam provela neka luda ljeta, znam da je grad poznat po partijanju i uvijek sam tamo voljela ljetovati. Znam da će tamo biti jako puno super izvođača, te da je ovo vrhunski festival. Upravo zvog toga je ovo super prilika da se direktno publici mogu predstaviti s prvim singlom – istaknula je Lana.S koja jedva čeka nastup u Vodicama.

Komentariši