Naslovi

Prvi duet dvojice prijatelja Žere i Valentina

Dueti su uvijek bili posebna priča CMC festivala u Vodicama. Mnogi od njih su postali veliki hitovi, neki čak među najboljim ikada snimljenim, a jedna od specifičnijih saradnji je između Žere i Valentina.

“Tamo na vjetru sa Dunava” nastajala je od 2017. godine. Valentin je muziku i tekst napisao u avionu tokom jedne od američkih turneja na letu New Orleans – Miami. U New Yorku je snimio demo uz gitaru, a Žeri nije trebalo dugo da prepozna potencijal i predloži snimanje dueta.

Kadrovi videospota za pjesmu “Tamo na vjetru sa Dunava” zabilježeni su u Zagrebu i u okolini Vukovara na prelijepom Dunavu. Osim što potpisuje muziku, tekst i aranžman, Zdravko Valentin stoji iza kamere, režije, montaže i color gradinga.

“Tamo na vjetru sa Dunava” drugi je Valentinov singl nakon pjesme “U tvojim očima”. Dobar je pokazatelj kako je ovaj autor, aranžer, producent i reditelj na pravom putu. Ovo će biti njegov premijerni nastup na CMC festivalu u Vodicama, dok je Žera već iskusan u ovoj ulozi.

Idemo u Vodice kako bi mogli uživati u moru, kako bi mogli ljudima dati lijepe melodije i riječi – rekao je Žera, a Valentin dodaje da se vesele susretu i druženju na CMC festivalu. Drago mi je da ovaj festival traje ovoliko dugo i svaka čast na tome – istakao je Valentin, dok je Žera u šali rekao kako se ne bi prijavili na festival da nije u pitanju sretni broj 13 ispred festivalskog naziva. Singl Žere i Valentina s ponosom će krasiti vodičku pozornicu.

Komentariši