Naslovi

Alen Hrbinić: Spot za duet sa Žerom je na čekanju

Alen Hrbinić

Pjevač Alen Hrbinić posljednjih sedmica posvetio se radu u svom muzičkom studiju. Podsjećamo da je ovaj Sarajlija s njemačkom adresom za Valentinovo predstavio spot za pjesmu “Još si uzdah moj”. Bio je to poklon za sve zaljubljene. Sada se ponovo našao u studiju, gdje radi na novim kompozicijama.

Kao i ostali muzičari i pjevači posljednjih 12 mjeseci imam dosta vremena za rad na novim pjesmama. Kako nema nastupa i koncerata, svi imamo više vremena za autorski rad, ali i svoje najbliže. U 2020. godini sam više bio sa svojim najdražim nego posljednjih pet godina zajedno – rekao je Hrbinić.

Iskazao je svoje zadovoljstvo za pjesmu “Još si uzdah moj”, za koju je sam pisao tekst i muziku.

Ovaj singl publika je već odavno prihvatila, a spot je samo zaokružio ovu ljubavnu priču.

Završio sam dvije nove pjesme, a isto toliko je za mene uradio stalni saradnik i prijatelj Dino Muharemović. Polako slažemo kockice za novi album, ali on je još pod velikim upitnikom. Nekako mi je čudno objaviti novi album, a da još na živim nastupima nisam vidio reakcije publike na CD „Furam“. Zbog koronavirusa još nisam snimio spot za duet sa Draženom Žerićem Žerom koji se nalazi na albumu Crvene jabuke „Tvrđava“ – otkrio je Alen.

Već dugi niz godina Hrbinić živi i radi u blizini Munchena. Zbog pandemije izazvane koronavirusom,u Njemačkoj je već mjesecima sve zatvoreno i nalaze se u strogom lockdownu.

Koronavirus je sve zaustavio i uzrokovao zatvaranje. U Njemačkoj je pravi lockdown. Ugostiteljski objekti su već mjesecima zatvoreni i jedino se prave hrana i piće za ponijeti. Najavili su da će od 12. aprila biti otvorene terase kafića i restorana. Kada je muzika i kultura u pitanju, niko ništa ne pominje. Teško da će u mjesecima pred nama biti koncerata i festivala. Čak je, mislim, upitno i održavanje ovogodišnjeg Oktoberfesta – zaključio je Alen Hrbinić.

Komentariši