Naslovi

Gdje je i šta radi Alma Čardžić?

Alma Čardžić naša je bosanskohercegovačka zvijezda koja je popularnost stekla na svojim eurovizijskim nastupima za Bosnu i Hercegovinu 1994. i 1997. godine. Svoje prve rezultate postigla je sa svega 15 godina. Bilo je to na jednom amaterskom festivalu „Studentsko ljeto“ gdje je odnijela pobjeru.

Na Eurosongu 1994. godine Alma je izabrana da, zajedno sa Dejanom Lazarevićem, predstavi Bosnu i Hercegovinu u Dublinu. Zajedno su osvojili 15. mjesto. Njen samostalni nastup sa pjesmom Milića Vukašinovića „Goodbye“ osvaja nešto lošiji plasman. Alma je zauzela 18. mjesto.

Almu pamtimo i po njenim velikim hitovima „Plavo oko“, „Malo po malo“ i „Dva dana“ koja je ponovo postala aktuelna na društvenim mrežama.

Od njene muzičke karijere najviše je odvojila bolest.  Već nekoliko godina živi daleko od očiju javnosti. Svoje vrijeme provodi u Hercegovini, u jednom malom mjestu Salakovac. Na mjestu gdje je nekad bila rodna kuća njenog oca, Alma je izgradila novu koju je pretvorila u svoj topli dom.

Okružena prirodom, bogatim vrtom i životinjama, kaže da je najljepša stvar koju čovjek može uraditi je pronaći svoj mir i dane provoditi polako i spokojno.

Iako Alma Čardžić nije zvaničo završila sa svojom muzičkom karijerom, najavila je da će sve buduće projekte raditi onoliko koliko bude uživala. Muziku ne posmatra kao biznis, već kao svoju veliku ljubav.

Pročitaj više: Estradni penzioneri: Selma Muhedinović

Komentariši