Naslovi

Adnan Jakupović: Kad je fudbaler pustio glas znalo se da je zvijezda rođena

Jedan od najpopularnijih Mostaraca, Adnan Jakupović rođen je na Đikovini, gdje je proveo svoje rano djetinjstvo.

Otac mu je bio vatrogasac pa ga je često vodio u jedinicu i vozao u vatrogasnim kolima. To je nešto čega se, Kapa, kako ga prijatelji zovu, najradije sjeća iz ranog djetinjstva.

Volio je s njim i u ribolov otići, a taj vid razonode njeguje i danas. Adnan kaže kada bi vidio da se otac sprema u ribu, uskočio bi u auto i nije se lako dao istjerati. Imao je čak i svoj pribor za pecanje i nikome nije dao da mu to dira.

No, u njegovoj šestoj godini života rat je prekinuo njegovo bezbrižno djetinjstvo i život mu se iz temelja preokrenuo. Nisu samo granate te koje su „srušile” njegov dom. Roditelji mu se razvode i on s majkom seli u Bijelo Polje, naselje sjeverno od Mostara. Ipak, imao je, kaže, sreću da su roditelji ostali u kontaktu i uvijek se dogovarali oko njegovih potreba i školovanja. Njihov razvod nije učinio da kao dijete ispašta zbog toga. Ponosan je na njih i zahvalan na svemu što su mu pružili.

Adnan Jakupović imao je drugačiji životni san. Htio je da, kao i većina dječaka, jednog dana postane poznati fudbaler.

Volio je igrati nogomet i bio dobar u tome. Toliko dobar da su predviđali da će jednog dana zaigrati za neki veći tim. Međutim, sudbina ga je odvela na drugu stranu. Ne ni među saobraćajnim tehničarima, za šta je završio školu, već u muzici.

Adnan Jakupović sa suprugom Darjanom

S obzirom na to da je veći dio vremena provodio sa majkom, nju smatra najvećim “krivcem” za ono što je on danas postao. Upravo je ona, primjetivši da zna pjevati, koristila svaku priliku i prijavljivala ga na razna takmičenja sve dok se jednog dana nije desio Hayat.

Već na prvoj audiciji, kada je taj sitni, pomalo stidljivi i povučeni mladić od 21 godinu, pustio glasčinu bilo je jasno da je zvijezda rođena. Znalo se da će svojim dolaskom na estradu poremetiti raspored onih najboljih i najvećih. Nakon pobjede na takmičenju „Zvijezda možeš biti Ti”, uslijedio je veoma uspješan album koji koji je donio mnogo hitova poput „Mostarska”, „Mjeseče”, „Hladna vodo”…

Adnan i njegova supruga postali su nedavno roditelji, te većinu vremena provode sa svojim mezimcem. Ono što možemo reći jeste da Adnan radi na novom hitu, koji će izaći pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production. Više informacija bit će poznato uskoro putem našeg portala.

Izvor: Facebook

Izvor: expresstabloid.ba

Komentariši