Naslovi

Estradni penzioneri: Gdje je i šta radi Nino Pršeš?

Nino Pršeš 2000-ih godina bio je jedan od najpopularnijih bh. pjevača. Našu zemlju predstavljao je na Eurosongu, a publika ga pamti po hitovima „Hano“, „Sad mi krivo“, „Lamija“ i mnogim drugim. Nakon godina na estradi, odlučio se „penzionisati“.

Nakon što se povukao sa scene, zaposlio se u opštini Novi Grad Sarajevo. Tu obavlja funkciju tehničara. U žižu javnosti vratio se 2017. godine. Tada je predstavio svoj novi muzički projekat „Sevdah koncept“. Riječ je o obradi nekih od najpoznatijih sevdalinki koje su predstavljene u nešto modernijem svjetlu.

Sevdalinka kao pjesma o želji za ljubavlju i o neispunjenoj ljubavi veoma je popularna. Ona je dar naže zemlje Bosne i Hercegovine na čuvanje, te je postala jedna od najcjenjenijih lirskih kreacija u evropskoj usmenoj narodnoj poeziji. Zbog toga se mnogi izvođači okreću očuvanju tradicije i intelektualnog blaga čovječanstva. Ovim projektom, Nino Pršeš htio je da približi tradiciju mladima.

Muzika koju je stvarao Nino bila je preteče današnjeg modernog repa koji poznajemo. Kada je bio na vrhuncu svoje karijere, definitivno je išao ispred svog vremena. Njegove hitove još uvijek pjevamo i bude nostalgiju u slušaocima. Iako bi mnogi htjeli da čuju nešto novo od Nine, to se neće desiti. Barem ne, još uvijek.

U intervjuu koji je nedavno Pršeš imao za Oslobođenje.ba, izjavio je:

Teško je u ovim trenucima očekivati bilo šta. Najbitnije mi je sada da sam uz svoju porodicu i da ovaj period svi što bezbolnije preživimo. Prioritet mi je da svojoj porodici obezbijedim neki normalan život. Što se tiče svega ostalog, ja vjerujem, odnosno želim da vjerujem da će ova situacija sa koronavirusom da se stabilizuje za nekih mjesec ili dva, i da ćemo se čim prije svi moći vratiti svojim poslovima i ponovo raditi ono što volimo.

Komentariši