Naslovi

Nina Badrić ga ne zaboravlja: Pomogao joj je kada je bilo najteže

Nina Badrić veoma često govori koliko se divi Dini Dvorniku, te da smatra kako su njegove pjesme i danas jednako aktualne kao i kad su objavljene. Ninu Badrić i neprežaljenog kralja fanka veže nešto puno jače.

Badrić je uvijek karijeru gradila svojim glasom i kvalitetnim pjesmama te se trudila da na nastupima, televizijskim gostovanjima i pojavljivanjima u javnosti izgleda besprijekorno što je nastavila činiti do današnjih dana. Mnogima je poznato kako je za njenu karijeru zapravo zaslužan Dino Dvornik.

Podsjetimo, pjevačica je radila u butiku u Zagrebu kad je Dino Dvornik došao kupiti haljinu svojoj supruzi Danijeli. Čuo je kako pjevuši, rekao joj je da ugasi radio i da ako tako dobro pjeva sutra je vodi potpisati ugovor. Nina je ugasila radio i zapjevala, a Splićanin je pitao gdje živi. Sutradan u 10 sati došao je po nju, donio joj čaj i pecivo, te su otišli u Croatia Records.

Nina se često sjeti svog mentora, prijatelja i velikog genijalca za kojeg je ranije izjavila da je bio njena muzička ikona, a sad mu je posvetila nježne riječi.

Baš puno fali Dino. Sigurno najjači muzičar ovih prostora, inovator muzike i jedinstvena nota. I jedan od najjačih vokala na sceni. Meni je bio i ostao najveći car – poručila je u objavi na Instagram storyju.

IZVOR: hayat.ba

Komentariši